Lejlighed med træinteriør og minimalisktisk design viser indretningstrends for 2020

4 af de største indretningstrends i 2020

Med et nyt år kommer der altid en bølge af nye indretningstrends, og intet mindre er gældende, når vi nu er gået ind i et helt nyt årti. Hvert år skifter indretningen og udtrykket i vores boliger ud fra tiden nye trends og tendenser og det giver i sig selv rigtig god mening. Vi udvikler os hele tiden og personligt flytter vi os nye stedet hen i livet og vores smag ændrer sig ligeledes og det kommer også til udtryk i vores bolig. Det hænger også sammen med årsskiftet der bliver opfattet som en ny tid, en ny start og mulighed for at ændre både livet såvel som boligen.

Vi har samlet 4 af de største indretningstrends vi kommer til at se, når det gælder boligindretning og design i år 2020.

1. Organiske materialer

I 2020 vil det generelle design og indretning være bygget op omkring det naturlige og organiske. Det kan ses tydeligt i de materialer der vil være populære i år.

Træsorter

Træ er en af de materialer som mange elsker at bruge i deres hjem og det bliver ingen undtagelse i 2020, men træsorterne skifter. Førhen har det især været de lyse træsorter der har været i højsædet, men nu begynder vi at bruge mere mørke træsorter til indretningen af vores hjem.
Det bliver især en trend i 2020 at bruge det mørke træ til møblerne i hjemmet. Det er bl.a. skabe, reoler og borde for at skabe en dybde og ro i hjemmet. Mørke træsorter er bl.a. mahogni, teak, valnød og ask.

Kalkmaling

Farvet mikrocement var en trend, der virkelig fik sit indtog i løbet af 2019. I forlængelse af den trend har dekorering, af især vægge med kalkmaling opstået – og den fortsætter i 2020. Kalkmaling er nemt at påføre selv, det er budgetvenligt og findes i rigtig mange smukke farver. Det kan tilføre dit rum lige det udtryk du ønsker det skal have. Det kan fx være et råt udtryk, dybde, varme eller bare tilføre elegant farve.

Tekstiler

Efterspørgslen på eco-design og miljøvenligt interiør og tekstiler, har været en trend siden klimaet kom på dagsordenen og det vil kun være stigende i 2020. Vi kommer til at se et mix af nye innovative og traditionelle tekstiler, når det kommer til boligindretningen fremadrettet fx imiteret læder, økologisk uld, silke, hamp -og hør tekstiler. Trenden bygger meget på at kombinere de fine med de grovere tekstiler i indretningen for at skabe smukke kontraster og give hjemmet noget kant.

2. Natur indretning

Vi kommer til at se en trend, hvor vi i høj grad inddrager naturen direkte i vores indretning.

Grønne nuancer

Det organiske og naturen er også inspiration for os, når det kommer til én af de farver som bliver en af de største indretningstrends i 2020: Grøn. Grøn har længe været en foretrukken farve i hjemmet, både til vægge, møbler og andet interiør. Men vi kommer alligevel til at opleve en forskel i nuancerne af grøn som kommer til at trende. Førhen har vi set mange mørkere nuancer af grøn som var populære, men de er med tiden blevet lysere og lysere og i 2020 vil de populære grønne farver være: pastel grøn, neo mintgrøn, seafoam grøn og grågrøn.

Planter

En af de førende indretningstrends i 2020 vil være indretning med planter i hjemmet. Det er især de større og mere dominerende planter der vil være populære. Fx drageblodstræer, gummitræer og indendørspalmer. Trenden er igen præget af vores lyst til at bringe naturen tilbage, også i vores hjem. Planter er med til at fremme vores velvære både fysisk og mentalt. Indoor gardening bliver også en trend der blomstrer op i 2020, hvor vi kan dyrke urter og minigrønt indenfor i vores hjem.

Evighedsbuketter

Hvis du helst vil undgå at købe planter og friske blomster til at dekorere dit hjem, så bliver du glad for trenden: evighedsbuketter og tørrede blomster. Denne trend startede også i 2019, men fortsætter i 2020. Evighedsbuketter fås i et utalt af smukke farver, kombinationer og størrelser. Du kan også sammensætte dem selv og så holder de utroligt længe. Så med denne trend kan du have glæde af dine blomster i lang tid, det er dekorativt og samtidig er det bæredygtigt.

3. Bæredygtigt interiør

Det betyder mere og mere, hvordan tingene vi køber er blevet produceret, deres levetid og effekt på miljøet.

Nyt køb

Vi er blevet mere bevidste forbrugere i takt med viden omkring hvordan vores livsstil påvirker klimaet og det skaber også nye indretningstrends. Det betyder at en trend i 2020 er at vi køber ting til vores hjem der er bæredygtigt produceret.  De vil også være slidstærke og holdbare, så det også er miljøvenligt i længden. Vi kommer også til at se upcycling være en stor trend, når det kommer til køb i 2020. Fx sofaer – og tæpper – af plastikflasker, borde af kabeltromler, reoler -og hylder af gamle paller.

Genbrug

Opmærksomheden på bæredygtighed gør også, at vi i 2020 i endnu højere grad vil købe og interessere os for genbrug. Trenden omkring genbrug bunder dog også i vores lyst til at personliggøre vores hjem. Vi har nemlig mulighed for med genbrugskøb at gøre det personligt. Man kan finde unikke møbler eller selv om-dekorere dem og gøre dem personlige og passe til eget hjem.

4. Minimalisme

Velvære, mental og fysisk sundhed er blevet en samfundstrend og det afspejler sig også i måden vi indretter os på i 2020.

Enkelthed

Når det kommer til indretningstrends i 2020, kommer vi heller ikke uden om minimalisme, der vil præge indretningen. I led med det store fokus på bæredygtighed, vil vi se en stigende tendens til at vi rydder ud af unødige ting i hjemmet. Vi vil også undgå unødige køb og overforbrug. I samme forbindelse kommer der en tendens til at organisere hjemmet. Det sker for at der bliver skabt mere plads, enkelthed og luft i de forskellige rum. Det vil stadig være minimalisme med et personligt præg, men det vil være med til at skabe mindre stress og mere overskud i hjemmet.

Feng Shui indretning

Feng Shui er en gammel kinesisk filosofi omkring indretning. Den beskriver, hvordan der skal være harmoni mellem os mennesker og vores omgivelser. Indretning med principperne fra feng shui vil være en trend der i høj grad kædes sammen med den minimalistiske indretning for, at skabe god energi og balance i boligen.

Overordnet set kan man konstatere at i alle aspekter vil indretningen i 2020, være præget af naturen, bæredygtighed, sundhed og simple living. Mange af dem startede allerede i løbet af 2019 eller tidligere, og vil bare være endnu mere fremtrædende i 2020. Så det kan være at du allerede har lagt mærke til de forskellige tendenser, måske har du allerede implementeret noget af det i dit eget hjem og ellers så er der i hvert fald god inspiration her, til hvordan du kan give dit hjem en 2020 update.