ideer til hyggelig indretning

8 idéer til en hyggelig indretning

Mangler du idéer til hyggelig indretning? Så kan det være en god idé at overveje at tilføje nogle små elementer, der kan hjælpe med at give en hyggelig indretning.

Det er nemt at overse de små elementer, når man står med indretningen af sit hjem, det er dog vigtigt ikke at glemme dem, for det er oftest de små detaljer der udgør prikken over i’et.

Det bedste er at det kan gøres ganske enkelt og uden at det behøver koste dit det store. Vi har samlet en række forslag til hvordan du kan skabe en hyggelig indretning i dit hjem, med små tiltag, forhåbentlig er der noget der passer til både dig og dit hjem.

1. Flower Power

Det er så simpelt som noget kan være, men at bringe smukke friske blomster ind i dit hjem kan gøre underværker: de løfter hjemmet op og kan fås i alle størrelser, udformninger og farver, så du kan vælge lige dem du bedst kan lide eller du kan binde dem selv. Se guiden nedenfor, hvis du selv vil binde flotte buketter.

Synes du det er for meget at skulle ud og købe nye blomster, hver gang de foregående visner, så kan du også overveje, at købe evigheds-buketter i stedet for. Det er en kombination af meget holdbare og tørrede blomster, som du kan have glæde af i lang tid og som også fås i alle afskygninger. De kan efterhånden købes rigtig mange steder, men de kan også nemt laves selv helt fra bunden (og det er der en guide til lige her.)

2. Duft

Det kan være en god idé at overveje, at tilføje duft til dit hjem for at skabe en hyggelig stemning. Der findes et utal af forskellige dufte og der er helt sikkert en der falder i din smag, eller måske forskellige så du har én til stuen, én til soveværelset og én til badeværelset. Det er også mange måder at sprede duft i dit hjem på bl.a. kan du bruge duftlys, røgelse eller duftdiffuser. Der findes også mange skønne duftpinde og dem kan du også lave selv. Du kan finde en opskrift på hjemmelavede duftpinde her.

3. Tæpper

Rigtig mange hjem er i dag indrettet med træ -eller klinkegulv i hjemmets forskellige rum og de er både smukke og nemme at holde vedlige. De kan dog også give et lidt koldt og markant udtryk. Tæpper kan være med til at få rummene til at modvirke dette.
Samtidig kan du bruge tæppet til enten at skabe mere farve i dit hjem eller skabe ro, alt efter hvad rummet har mest brug for, for at skabe en hjemlig stemning.
De findes i alle afskygninger, former, farver, størrelser, så du kan helt sikkert finde nogle der passer til dit hjem. Og er du til den kreative side kan du også lave et selv. Se hvordan du laver dit eget kugletæppe her.

4. Billedvæg

Har du en bar væg, så kan det være en oplagt idé at lave det til en billedvæg. Billedevægge er blevet en populær trend i boligindretningen. Det er en simpel måde at gøre et rum hyggeligt og personligt. Med forskellige minder eller plakater på væggen, der vil give den et personligt preg. En billedvæg er også nem at ændre på med tiden. Det kan gøres ved enten en ny opsætning, flere eller andre billeder eller ændre billedstedet. Får du lyst til at gå i gang med din egen billedvæg? Så se videoen herunder eller læs denne guide til billedvæg.

5. Indendørsplanter

Der er næsten ikke noget der skaber hygge og god atmosfære, som planter. Måske mangler du bare lidt afveksling i bogreol eller mangler større elementer til fx et hjørne i stuen. Planter er den perfekte løsning. Der er også rigeligt at vælge imellem: grønne planter, blomster, palmer eller sukkulenter. Det betyder også at uanset om du har grønne fingre eller ej, så er der ingen undskyldning for ikke at skabe hygge. Læs denne artikel om planter til indretning her. Alternativt kan du se videoen herunder.

6. Plaider og puder

Det er næsten altid en god idé at tilføje nogle bløde puder og en plaid eller to til sofaen, hvis den står helt tom. Plaider og puder oser af hyggelig indretning og skaber en rigtig god og afslappet atmosfære i hjemmet, der indbyder til kvalitetstid. Du kan samtidig bruge det som en måde at give din sofa og stue nyt liv, med flotte farver, materialer og kombinationer. Det kan være en god idé at have lidt forskellige puder og plaider liggende i skabet. På den måde kan man skifte lidt ud, når man trænger til lidt hurtig forandring.

7. Belysning

Belysning er en fast del af indretningen, men det er vigtigt også at tænke hygge-belysning ind i hjemmet, for at kunne skabe den rigtige stemning. Der er også mange måder at bruge lys til at skabe hygge i hjemmet på. Det kan fx være så enkelt som at sætte og tænde smukke stearinlys rundt om i hjemmet. Der er heller ikke noget mere fint og charmerende som lyskæder og ellers kan glødepære og skabe det helt rigtige lys til at skabe en hyggelig atmosfære. Mulighederne er mange. Vil du læse mere om indretning med glødepærer, så klik her.

8. Bøger

Bøger kan være med til at give dit hjem karakter og en eftertænksom hygge indretning. Du kan sagtens indrette med bøger om du er læsehest eller ej. De kan nemlig sagtens være en del af indretningen. Du behøver ikke selv at have læst bøgerne. Bøger kan ofte købes billigt i genbrugen. Har du derimod din egen samling bøger skaber det et mere personligt touch til din indretning og kan være med til at fremme din læselyst. Du kan samle bøgerne i en hel reol, som dit eget lille bibliotek. Du kan også stille bøger rundt omkring i hjemmet på hylder og reoler. Evt. placere dem både vandret og lodret, for at skabe lidt kant. Du kan også bruge selve bøgerne til at lave hylder af. Læs denne guide til, hvordan du laver en usynlig bogreol.