Indretning af børneværelse

Indretning af børneværelse: Er det ved at være tid til lidt forandring på børneværelserne og savner du ideer til indretningen?

Her kan du læse en artikel om indretning af børneværelse og få inspiration til både et pige- og drengeværelse.

Drengeværelset

Design et værelse ud fra, hvilken interesse drengen har.

Det kan for eksempel være fodbold, spejder, arbejdsmand, dyrepasser, Falckredder eller måske computerspil. Det kan også være, at han har en særlig passion for fossiler, BMX-cykel eller planeterne.

Når du har fundet frem til drengens interesser og taget en beslutning om, hvilken en du vil gå videre med, så tag dernæst højde for hans alder. Netop sådan, at den valgte indretning matcher drengens udvikling.

Er han for eksempel 10 år og fuldstændig vild med fodbold, så betyder plakater, autografer og indramning af spillertrøjer meget. Er det en 4 årige, der elsker fodbold, så er det mere et barnligt tapet og en fodboldnatlampe, der er sejt.

Her kommer et par ideer til den total seje værelsesindretning, som uden tvivl vil glæde den lille håndværker.

Håndværkeren

Har knægten på 4 år alt udstyr indenfor værktøj og maskiner, så skal værelset indrettes som et værksted.

Sådan kan du gøre:

 • Tag forbi byggemarkedet og køb et garagegulv. Du kan ofte få det med sølvoverflade og sort gummiflade på den anden side. Den sølvfarvede flade giver en fed effekt og kan lægges der, hvor selve værkstedsbordet skal stå og dermed bruges som en rumopdeler.
 • Køb et par værkstedstavler, som du hænger op på væggen til alt værkstøj og udstyr. Der medfølger kroge og små plastikbeholdere, når du køber et tavlesæt. Du kan også få tavler i træ, men de er ofte lidt dyre.
 • Invester i en juniorhøvlebænk, så han kan arbejde på professionelvis. Tit er der brugte bænke til salg på nettet.
 • Hæng 2 metallamper op over selve værkstedsdelen.
 • Placer et gult rotérlys ved værkstedet, så det er tændt, når der arbejdes.
 • Røde eller orange arbejdskegler kan skærme værkstedet og for eksempel hænges fast med skruer på væggen og anvendes som knager.
 • Hans seng males sort med hvide fartstriber. Rundt omkring sengen hænger du en lyskæde, hvor du sætter de små pærer ind i små legetøjsbiler, så de netop lyser op i mørke.
 • Som opbevaring til legetøj på værelset beklædes en stor firkantet trækiste med samme belægning som garagegulvet. Dermed matcher indretningen i hele værelset, kisten kan skjule legetøjet og bruges som siddeplads.

Så er det bare at finde din indre håndværker frem og gå i gang med projektet.

Pigeværelset

Lige som med design af drengeværelset, så gælder det også her om, at finde pigens interesser og matche dem med hendes alder.

Rigtig mange piger mellem 2 og 9 år er vilde med farverne lyserød, lilla, rød og regnbuefarvet. De fleste elsker også at klæde sig ud, studere sig selv i spejlet og bruge hårbørsten som mikrofon, når de performer som stjerner foran spejlet.

Ideer til et pigeværelse:

 • Mal værelset hvidt og beklæd den ene væg med et stort spejl.
 • Hæng en stor diskokugle op i midten af rummet og små spots over spejlet.
 • Gulvet skal enten være helt sort eller skakfarvet, hvor der skiftevis er sorte og hvide firkanter.
 • Sæt et lille hvidt sminkebord op ad det store spejl med en orange skammel.
 • Er det et stort værelse, så placer et hvidt vitrine med glaslåger, hvor hylderne er belagt med hyldetapet i farverne sort, orange og hvidt.
 • Sengen skal være enten hvid eller sort med et flot sengetæppe, masser af pyntepuder og et lille natbord med en orange natlampe.
 • Til sidst placeres der gulvpuder eller sækkestole, så der kan slappes af og grines.

Håber, at du blev inspireret til at gå i gang med enten indretningen af et pige- eller drengeværelse.

Rigtig god fornøjelse med værelsesprojektet!