Indretning af entre

Her kan du læse om indretning af entre i hjemmet – samt hvilke ting, der er særligt vigtige at huske på.

Entreen er det første rum, du træder ind i, når du kommer udefra – både som beboer og som gæst. Det er i det rum førstehåndsindtrykket ligger for fremmede mennesker, gæster – og faktisk også for dig selv.

De sansemæssige indtryk i entreen

Alle vores sanser bliver aktiveret, når vi træder ind i et andet hjem – og vi er hurtige til at konkludere om stedet er rart eller for rodet til vores smag.

Vi kan let lugte om der er blevet bagt chokoladekage, sprøjtet med duftevand – eller om én har sat en støvle med udtrådt hundelort på skohylden.

Indenfor få minutter kan vi også mærke om hjemmet har en afslappet, rummelig og imødekommende atmosfære eller der for eksempel er en stresset stemning.

Oftest er vi mennesker tilbøjelige til at undvige lidt med rengøringen, hvis der er for mange ting i vores hoved. Det kan nogle gange afhjælpe stressede tanker at få ryddet fysisk op

Da entreen er det første rum, vi kommer hjem til, er det en god idé, at det er opryddeligt med rene linjer, er funktionelt og byder velkommen.

Vi kender sikkert alle følelsen af, at dagen på jobbet har været hård – og idet du åbner døren til entreen i dit hjem, flyder det rundt med sko, hundehår, bunker af ting og snavs. Det giver ikke den afslappende følelse, da der nu også dér skal gøres en indsats.

Funktionalitet og opbevaring

Hvis I er en børnefamilie, er funktionalitet og opbevaring i entreen alfa omega.

Det vil sige, at når entreen skal indrettes er det vigtig med hylder, skab med låger og et gulv, der hurtigt kan støvsuges og vaskes. Rummet skal være så lyst og hvidt så muligt, så det får et look med rene, overskuelige linjer.

Selve indretningen af entreen afhænger af rummets størrelse. Det vil sige, at ved helt små entre-rum, skal der tænkes lidt anderledes.

Den lille entre

Når du skal indrette den lille entre skal du tænke smart og minimalistisk med gode opbevaringsmuligheder.

Her kommer nogle råd til indretningen:

 • Væggene skal være hvide og gerne med et spejl.
 • Gulvet skal være så frit så muligt – så hæng lyse træhylder op med kurveopbevaring til huer, handsker osv.
 • Hæng flade knopknager op i træ med lyse farver. Hæng dem i forskellige højder, så den lange frakke passer på den ene og børnejakken på den anden.
 • Sæt 2 klapsæder op – en i hvid og en i en anden farve. Det er smart, at de kan slås ned og op efter behov.
 • Enten så stil eller hæng et skosystem op. Lad det igen være lyst og med en max dybde på den største sko i familien.

Hvis der er brug for meget plads er det en god idé at hænge hylder op, der ca. hænger 1 meter højere oppe end den højeste i familien. Så skal I ikke tænke på, at slå hovedet slemt!

Den store entre

Har du en stor entre, så er der virkelig mange muligheder for indretning.

Få et par stykker her:

 • Hold væggene i klare farver.
 • Sæt et stort spejl op og et par hylder med kurve til diverse og nips samt lidt grønne planter.
 • Anbring et vitrineskab til sko, støvler osv.
 • Stil en lille bænk med pude, hvor der eventuelt er rum nedenunder til vanter osv.
 • Hæng knager op.
 • Læg det gulv, som du synes er fedt. Er rummet stort, så betyder et helt lyst gulv ikke så meget som i den lille entre.

Nogle bruger også entreen til bryggers og vaskerum, og i så fald kan du få et møbel, der dækker vaskemaskinen og tørretumbleren. Sådan et par maskiner er funktionelle, men ser ikke smarte ud!

Du kan faktisk få et stort smart indbygget skab med plads til maskinerne, overtøj, sko og accessories, hvor det stadig er stilfuldt.

Nu har fået inspiration til at gå i gang!