Indretning af garage

Indretning af garagen

Udover at være hjem for bilen kan pladsen i garagen udnyttes til mange flere ting! En god indretning af garagen kan give et ekstra rum til hjemmet, hvor der er plads til kreativitet, teknisk nørkleri og store armbevægelser. Læs med her og få en masse tips til indretning af garagen!

Garagen bliver nemt et sted, hvor alt muligt tilfældigt bliver placeret. Det betyder, at garagen bliver umulig at opholde sig i. Det betyder også at der går en masse god plads tabt. Det er derfor nødvendigt at gennemtænke garagen som rum, og bruge lidt tid på at skabe gode rammer for opbevaringen her.

Garage og værksted i ét

Det er oplagt at indrette værksted i garagen, hvor der kan gøres plads til alt dit værktøj, og hvor der er også er plads til at arbejde. Det er derfor første punkt i forbindelse med indretningen af garagen at klarlægge, hvilket værktøj og udstyr, som du skal finde plads til.

Dernæst skal du overveje, hvilke projekter der skal udføres i garagen. Hvor meget arbejdsplads skal der være?

Fantasien sætter grænser

Der er ingen grund til at begrænse sig i indretningen af garagen, også selvom det blot er en lille del af dit hjem. Hvis det er et sted, som du ved du kommer til at bruge mange timer er det rigtig godt givet ud! Hvem ved – måske kan den helt rigtige indretning gøre, at du kommer til at bruge mere tid her end du egentlig havde regnet med.

Du har mulighed for at skabe din helt egen kreative legeplads – så gør det!

Du har højst sandsynligt brug for en form for arbejdsbord, men det behøver ikke nødvendigvis være ét langt arbejdsbord, som man ofte ser i garager. Du kan lave flere mindre borde på hjul, som du kan placere lige som du har lyst, alt efter hvilket arbejde du skal udføre. Det giver en fleksibel indretning og de bedst tænkelige betingelser for dit arbejde.

Overblik

Et godt overblik over dit værktøj gør, at det er meget sjovere at skulle reparere ting eller at arbejde. Og det sikrer at du faktisk får brugt denne del af dit hjem. Orden og overblik er godt givet ud – når først der er skabt et system er det enormt nemt at fastholde det. Også selvom andre i familien bruger garagen, for da vil selv de vide, hvor de forskellige ting skal ligge.

Værkstedsindretning

Udnyttelse af pladsen

Orden i ting medfører også at du udnytter din plads bedst muligt. Med en god indretning af garagen er det altså muligt at den bliver meget andet end det sted, hvor din bil står parkeret. Du vil opleve at din garage pludselig bliver et maskulint walk-in.

Det aller bedste tip til at udnyttelse pladsen og på samme tid skabe orden er, at sørge for at alle ting bliver placeret på væggen på eksempelvis hylder, i stedet for at stå på gulvet.

Indretning af garage

Hylder

Hylder er en nem og god måde at sikre plads til dine ting. Vælg hylder, der kan tåle god tyngde, så der ikke er grænser for, hvad du kan placere her. På hylderne kan eventuelt placeres bokse hvori dit grej kan placeres. Det vil beskytte mod støv og skidt.

Små opbevarings bokse

Små bokse til opbevaring er oplagt til små dele, som nemt forsvinder. DE kan ellers risikere at ligge og rode rundt forskellige steder. Lad dig inspirere af byggemarkedernes opbevaring af søm, skruer med videre. Det gør, at du altid kan finde lige præcis dét, du mangler, og at dine ting ikke forsvinder.

Et tip til at holde ordnen i dine sager er, at skrive labels på de skuffer og kasser, hvor det ikke umiddelbart er muligt at se deres indhold. På den måde kan du altid finde selv de aller mindste dele.

Ophæng af værktøjet

Hvis du bruger dit værktøj meget kan det være god idé at lave en opslagstavle til alt dit værktøj. Så ved du altid, hvor du har det, og kan nemt komme til det, når du skal bruge det. Det gør det sjovere at arbejde når tingene er lige ved hånden.

Indretning af garage
De små detaljer

Garagen skal være et sted, hvor du har orden i dine ting og hvor du altid kan finde præcis det, du leder efter, uden at bruge flere timer på det. Det kræver at du tænker over, hvilken form for belysning, der skal være i garagen. En lyskilde, som lyser hele garagen op kan være en fordel, men det er også nødvendigt med mindre, afgrænsede lyskilder til det arbejde, som kræver finmotorik. Godt lys gør også, at arbejdet i garagen kan lade sig gøre selv om aftenen eller i de mørke vintermåneder.

Her kan det være en god idé også at tænke over en form for varmekilde. De fleste garager har ingen varmekilde, men hvis du har mulighed for at installere en form for varmekilde bliver det altså noget sjovere at arbejde – også om vinteren.

Enhver garage bør have en radio så der er mulighed for at lytte til musik og nyheder mens der hamres, eller mens cyklerne bliver klargjort til foråret.

Garagen med plads til det hele

Derudover skal der være plads til alle de ting, som ikke hører til i selve hjemmet. Det kan være du har en rest maling tilbage fra et tidligere projekt? Ting som det er godt at sikre plads til, når du skal indrette din garage.

Hvad har du ellers af ting og sager, som kunne høre til i garagen?

Der findes mange praktiske løsninger til opbevaring af alle de ting, som normalt hører til i en garage. Investering i et godt cykelstativ til familiens cykler gør, at det altid er nemt at komme til sin cykel og køre afsted.

Istedet for at betale for at have dine vinter/sommer-dæk opbevaret hos din automekaniker kan du tænke opbevaring af disse ind i indretningen af garagen.

Værksted med plads til de mindste

Hvis du har børn, der kan være interesseret i at følge med i dit arbejde, er det oplagt at indrette en mini-arbejdsplads til dem. Så kan de tage ved lære og I kan hygge jer sammen, selvom du ordner praktisk sager.

Der skal ikke meget til, for at et barn føler sig som en mini Byggemand Bob. Man kommer langt med en lille hammer, søm og noget træ. Det kan også være at I sammen kan igangsætte et projekt, eksempelvis det klassiske fuglehus. Det kan sættes op i haven eller gives som gave til bedsteforældrene.

Garagen for de voksne

Det kan nu også være dejligt at have et værksted, som kan fungere som fristed. Et sted, hvor der kan arbejdes, uden at skulle så meget andet end bare at fordybe sig i dét.

Hvis der rigtig skal hygges i garagen kan der indrettes en garagebar. Hvem har ikke lyst til en kold øl under eller efter en omgang arbejde? Hvis der er plads til et lille køleskab i garagen er de kolde øl sikret.

Garagen med plads til kreativ udfoldelse

Garagens værksted behøver ikke kun at henvende sig til maskuline projekter eller reparationer af forskellige dele til hjemmet. I garagen kan også indrettes en krog til kreative sysler, eksempelvis mindre DIY (do it yourself) projekter. Det kan være alle mulige forskellige typer af projekter, men hvor værktøj også ofte anvendes. Det kan også være at der her eksempelvis skal ske en opdatering af køkkenlågerne med en ny farve.

Fordelen ved at have værksted og plads til kreativ udfoldelse i garagen er, at man ikke skal passe så meget på med at svine her, som hvis arbejdet foregik i selve huset, eksempelvis i stuen. Det giver altså plads til de store armbevægelser uden risiko for, at ødelægge noget eller svine.


Der er altså rig mulighed for at udnytte garagen. Den rigtige indretning af garagen giver fremragende muligheder for masser af gode, kreative timer. Derudover sikrer det god opbevarings plads til de mange ting, som man nu engang samler sammen gennem årene. Men det uden at skabe et rodet, ubrugeligt rum.


Her er nogle opsummerende punkter af de vigtigste tips til indretning af garagen

1) Brug tid på at overveje, hvad der skal være plads til i garagen og hvad du gerne vil bruge garagen til. Det har afgørende betydning for, hvordan den skal indrettes.
2) Få så mange af tingene fra gulvet op på vægge og på hylder. Det er med til at skabe orden.
3) Indret med flere typer af opbevaring så du er i stand til at finde selv den mindste dims.
4) Garagen kan være et sted, hvor hele familien kan udfolde kreative sysler!
5) Vær kreativ og slip fantasien løs!


Find inspiration til andre rum i hjemmet, hvor der skal arbejdes ved at læse vores artikel om indretning af kontor i hjemmet.