Indretning af pigeværelse

Indretning af pigeværelser til den unikke pige

Indretning af pigeværelser kan være en stor mundfuld, især fordi piger, ligesom alle andre, har mange forskellige interesser og personligheder. Det kan derfor virke svært at finde ud af, lige hvad der passer til den situation du står i.

Ved indretning af pigeværelser, er første step, at finde ud af, hvad det er dit barn leder efter. Hvad vil hun gerne vågne op til hver morgen, og så gå derfra.

Det er en god idé ved indretning af pigeværelser, at bruge en masse tid og omtanke, især fordi, det potentielt kan og burde blive til et sted, som din datter bruger en stor del af sin tid.

Det betyder dog ikke, at indretning af pigeværelser, skal koste dig rigtig mange penge. Det kan både gøres billigt og nemt, det kommer helt an på, hvad du vil bruge på det. Både i forhold til penge, men også tid.

Du kan nemlig betale dig fra det meste, men hvis du har motivationen, kan du eventuelt bruge dine kreative evner til din egen indretning af pigeværelser. Det kan du gøre alene, men det er helt klart en god idé at få din datter med på den, da det er der hun har sit personlige rum.

Prinsessen

Er din datter en rigtig prinsesse, så skal hun ikke snydes. Der er mange måder, at få et værelse til at være acceptabelt til en royal beboer på.

Her er nogle ideer.

Himmelseng

For den lille prinsesse er himmelsengen helt klart et must. Du kan nemt lave en selv, med at stort stykke stof, pvc rør og snor, men du kan også købe en som bare skal hænges op.

Du kan lave den billige løsning, og købe et myggenet til sengen for ca. 100 kr. Eller gå det ekstra mil, og købe en seng med stel til stoffet. Her kan du købe et stel uden sengen, som bare skal stilles over, hvor stoffet bare skal hænges over.

Prøv at eksperimentere dig frem med stof. Du kan for eksempel bruge et med et stjernehimmelmønster på, så virker det som om barnet sover ude under den åbne himmel.

Farvetema

I mange slotte har rummene ofte farvetemaer, det grønne rum, det blå og det gule. Da prinsessen ofte har en yndlings farve, kan det være en idé at holde hendes værelse i den farve.

Pink og lilla er to farver, der er meget populære, blandt piger i prinsesse alderen, men det kan også sagtens være andre farver, hvis din datter er til det.

En god idé er at holde værelset i pastelfarver, med hvid som en kontrastfarve. Det giver værelset et blødere udseende, som nemt kan vokse med din datter.

Den kreative

Mange små piger elsker at være kreative og sidde i timevis og lave perleplader eller tegne og male, så hvorfor ikke indrette din datters værelse til at invitere til kreative aktiviteter?

Skrivebord

Det første skridt til at gøre værelset klar til kreativ udfoldelse, er at sætte et skrivebord, (eller bare et almindeligt bord), op så din datter har en overflade, hvor hun kan begynde sine projekter. Det kan for eksempel være dette skrivebord, der ikke koster det store, og som sagtens kan inkorporeres på et teenageværelse, når det engang bliver aktuelt.

Opbevaring

En rigtig kreativ sjæl har en tendens til at samle på ting. Det kan selvfølgelig både være malergrej, forskellige farve medier, papir og pailletter, men det kan også være ting som pinde og sten, der fanger hendes opmærksomhed, og så skal der nemlig være plads til, at hun kan opbevare det på sit værelse.

Allerbedst er det, hvis hun har et system, så hun kan finde rundt i alle de ting hun har. Det kan nemlig godt blive overvældene. Det kunne for eksempel være denne kommode, der matcher skrivebordet, og som også kan bruges senere hen, når hun bliver ældre.

Udstil

Den ægte kunstner vil meget gerne vise sine kreationer frem, og nogle gange, er køleskabet bare ikke nok. Måske vil hun gerne have det på værelset, så hun kan føle sig inspireret til at kreere endnu mere.

Du kan for eksempel have dette skab til de ting, der kan stå af sig selv. Bøger og andre pynteobjekter, kan også nemt udstilles i den. Til en pris på 7.700 kr. er det en investering, men som mange af de andre ting, kan vitrineskabet bruges i mange år i fremtiden. Da det har et tidsløst look, som altid er in.

Andre måder at udstille på, er at hænge billeder op. Dette kan gøres i den traditionelle ramme, med klister eller ved et DIY projekt. Her finder du 10 ideer til at få dig i gang.

Naturelskeren

Har du et barn, der bringer grene, sten og måske endda dyr med ind, hver gang de er udenfor? Elsker hun bare at opholde sig i naturen og ville ønske, at hun kunne leve ude midt i skoven eller på en tropisk ø?

Indret hendes værelse til hendes egen lille oase i hjemmet.

Farver

En måde at bringe naturen indenfor, er at indrette med farver, der findes når du kigger ud. Brune og grønne nuancer kan virkelig bringe hele følelsen af at være udenfor ind i dit hjem. Hold dig til dæmpede toner. Ikke nogle pangfarver, med mindre det er blomster du vil gå efter.

Du kan eventuelt male en af væggene med træer. Det gør ikke rummet for mørkt, med kun én kontrastvæg, og det kan give barnet en illusion af at være ude. Overvej at have sengen stående op mod den malede væg.

Afslapning

En stor del af børn, der elsker naturen, har en forkærlighed for at være oppe i træer, gynger, og andre objekter, som voksne måske ikke er så godt tilpas i mere.

Dette kan emuleres indenfor, ved at hænge en hængestol op. Du kan være sikker på, at hængestolen bliver din datters yndlingssted inde på værelset. Hæng den i et hjørne, så den ikke er i vejen, og så der ikke kan gynges alt for højt i den. Da du så kan risikere, at der er nogen der kommer galt afsted.

Læseren/drømmeren

Nogle piger har det bedst med næsen dybt begravet i en bog. De lever måske lidt i deres egen verden, og har det meget godt med at opholde sig lang tid inde på værelset. En god idé for dem, er at gøre deres omgivelser så behagelige som overhovedet muligt.

Hulen

Mange børn drømmer om at have en hule, der er helt deres egen. Hvorfor ikke lave sådan en inde på værelset? Her kan den både bruges til leg og afslapning.

Der er et par måder dette kan opnås på. Du kan for eksempel købe en køjeseng, med kun overkøjen. Herefter hænger du gardiner rundt om underdelen. Installerer et læselys og putter en masse puder og tæpper ind. Du kan også have en madras eller en sækkestol til at ligge derinde. Din læseglade datter vil elske det, og det kan være, at eventuelt søskende også vil have deres egen hule.

En anden måde at lave en lille hule på, kan laves, ved at sætte en reol eller kommode med bagsiden tæt på et hjørne, så der kommer en lille gang. Herefter kan der eventuelt ligges en foldemadras derinde og en masse puder. Hvis du vil gøre lidt ekstra, kan der draperes et stof, så hulen kun er åben i én side. På bagsiden af reolen eller kommoden kan du overveje at male, eller hænge en plade op, der er malet med tavlemaling. Så kan barnet bruge kridt til at tegne og skrive, når de sidder inde i hulen.

Dekorering

Reoler med bøger er næsten den bedste dekoration for pigen der elsker at læse og drømme. Placer pyntegenstande, som for eksempel små statuetter af hendes yndlingsdyr, fotografier og tørrede blomster i små glasvaser.

Hvis det er muligt, kan I også hænge plakater fra hendes yndlingsbøger på væggene.

En anden måde at dekorere på, er at lave et hjørne dedikeret til de bogrelaterede ting hun har samlet. Det kan være Harry Potter produkter eller andre ting, der minder hende om de historier hun holder af. I kan for eksempel dedikere overfladen af en kommode til dette.

Deleværelset

I mange hjem deler børnene ofte værelse i de første år. Det er derfor en god idé, at dele værelset op på en måde således at der ikke kommer til skænderier over vis er vis.

Køjeseng

Den hurtige og nemme løsning for pladsen til to små poder er at have en køjeseng. På den måde har de en form for privatliv, når det er tid til at sove.

For at give dem lidt mere privatliv, kan du overveje, at hænge gardiner omkring deres seng. Især den der får den nederste køje vil nyde godt af dette, da hun automatisk har mindre privatliv end det barn, der får overkøjen.

Det behøver ikke være tunge gardiner, der ikke lukker noget luft ind. Et myggenet kan sagtens klare det. Man kan stadig se igennem det, men det giver alligevel en smule mere privatliv end hvis der ikke var noget.

Du behøver heller ikke bruge de helt store penge på at sætte det op. Et stort myggenet, tegnestifter, og måske noget bånd til at binde det til stolperne, når man gerne vil være sammen med andre. Så har du en fin lille aflukke til dine børn.

Farvekoordineret

En anden måde at opdele værelset på, er at dele ting op i farver. I kan for eksempel købe to ens senge, men male dem to forskellige farver, det samme med to små skriveborde og stole. Så ved barnet, hvad der tilhører det og det giver en naturlig opdeling af værelset.

Legetøj kan deles, men sørg for, at de har en kurv eller skuffe hver til deres eget legetøj. Det giver også børnene et ansvar, når der skal ryddes op på værelset.

Til sidst

Indretning af pigeværelser er nogle gange et projekt der kan virke lidt uoverskueligt, især fordi piger ændrer sig meget og hurtigt på bare nogle få år. Det kan godt virke lidt som spild, at bruge en masse tid og penge på at indrette et værelse til den pige hun er nu, for så at opdage at et eller to år senere har hun ændret sig så meget at hun er en hel anden.

Derfor er det en god idé ved indretning af pigeværelser, at tage højde for denne udvikling.

Sørg for, at de møbler du anskaffer dig, er nogle, der nemt kan bruges senere, når hun måske er en teenager. Dette gør at du ikke skal bekymre dig over pengene.

Prøv også at få dit barn med på nogle projekter, når værelset skal indrettes. Så får hun det som hun vil have det, og du behøver ikke at bruge al din tid på det.