Indretning af vindueskarm

Indretning af vindueskarmen

Indretning af vindueskarm

Din vindueskarm indeholder masser af muligheder for god indretning. Uanset hvilken form for vindueskarm netop du har, er der masser af muligheder for at indrette den på en fin måde. Læs mere her og få inspiration til indretning af vindueskarmen.

Muligheder ved indretning af vindueskarmen

Der findes masser af muligheder for indretning af vindueskarmen. I denne artikel kommer vi ind på nogle af de muligheder du har, alt efter hvilken type vindueskarm du har i dit hjem. Skal det være et pyntet sted, med masser af nips? Eller blot være helt simpelt med et smukt gardin? Indretningen af din vindueskarm afhænger også af, hvilken form for vindueskarm du har.

Den smalle vindueskarm

Den smalle vindueskarm er den, som vi kender fra de traditionelle hjem. Her står typisk potteplanter eller lidt nipsting. Indret den efter lige præcis din stil!

Vindueskarmen kan dog nemt blive overfyldt, så overvej hvilke genstande du gerne vil vise frem. Skal det være en vase og et par lysestager? Eller skal der stå fine blomster? Du kan også stille en stak af din favoritbøger – bøger kan nemlig være enormt dekorative. Det er oplagt eksempelvis i stuen eller i soveværelset.

Den smalle vindueskarm er også oplagt til at stille en lille lampe i. Det skaber et hyggeligt lys, som også kan ses udefra.

I køkkenet kan du placere krydderurter. På den måde sikrer du, at de får det lys de har brug for, for at trives og vokse. Vindueskarmen i køkkenet bør du ikke overfyldes af praktiske årsager. Her bliver mere beskidt på grund af madlavning og mados, og det kan derfor være fordelagtigt nemt at kunne komme til når der skal gøres rent.

Den brede vindueskarm

Den brede vindueskarm efterlader nogen flere muligheder for indretning. Her kan først og fremmest stå flere, men også større ting.

Den brede vindueskarm risikerer dog at blive fyldt med for mange ting, fordi pladsen er til det. Her kan det være en fordel at tænke less is more, for at undgå en overfyldt vindueskarm.

Derudover giver den brede vindueskarm mulighed for, at karmen bruges til andet end pynt. Den kan nemlig bruges som en hyggekrog – uanset om der er tale om en høj eller lav vindueskarm. Der skal ikke meget mere til end nogle bløde puder og eventuelt flade puder til at sidde på. Her kan du sidde på en regnvejrsdag og kigge ud med en kop the.

Simple tips til indretning af vindueskarmen

Uanset om du har en smal eller en bred vindueskarm findes der nogle generelle gode tips til, at indrette den på en fin måde. Læs her 3 simple tips til indretning af vindueskarmen.

1: Skab niveauforskelle

Niveauforskelle i vindueskarmen skaber liv, og gør indretningen gennemtænkt. Bøger er en god idé at anvende til dette formål, da de kan sikre forskel i niveau.

2: Gør vindueskarmen personlig

Selvom ønsket er en stilfuld vindueskarm kan den sagtens være personlig på samme tid. Det kan være, at her skal placeres en helt speciel genstand, du har fået i gave. Her kan placeres en genstand i din yndlingsfarve. Eller du kan have din yndlingsbog liggende som del af indretningen.

3: Friske blomster i vindueskarmen

Friske blomster er altid en god idé at have i vindueskarmen. De skaber glæde og liv i rummet. Når de placeres i vinduet kan de tilmed ses både indefra og udefra. Friske blomster gør også, at vindueskarmen skifter udtryk som blomsterne skifter. Du kan på den måde få en fornemmelse af, at vindueskarmen fornyes gang på gang.

4: Tørrede blomster i vindueskarmen

Men det er ikke kun friske blomster, som man kan sætte i vindueskarme. Tørrede blomster er blevet enormt populære, og med rette. De giver et fantastisk liv til hjemmet, og de holder længe! De tørrede blomster findes både i afdæmpede, naturlige farver men kan også fås i farverige buketter. De tørrede blomster kan dermed være en måde at få flere farver ind i hjemmet på.

Ingen vindueskarm

I mange nyere byggerier vælger man ikke at have vindueskarme, og i stedet lade vinduet få plads fra gulv til loft. Ofte kombineres dette med et indhak, hvor vinduet sidder.

Selvom dette betyder, at der reelt set ingen vindueskarm er, er der stadig masser af mulighed for at gøre pladsen omkring vinduet fin.

En oplagt mulighed er her at hænge planter fra loftet og ned. Der findes masser af fine planter, som kan hænge i dertil lavede potter. Potten kan være af naturmateriale såsom flet, eller kan være i en fin farve. Vælg det du synes passer bedst til netop dit hjem. Få inspiration til valg af planter her.

En anden mulighed er, at stille en stor plante på gulvet i indhakket ved vinduet. Planten vil elske det gode lysindfald. En stor plante kan gøre noget fantastisk for rummet! Det er dog vigtigt at vælge en plante, som kan tåle at stå i direkte sollys.

Skab en hyggekrog

Ligesom i den brede vindueskarm er det også muligt i denne form for vindue at skabe en siddeplads. Det kan eksempelvis være ved at placere en lænestol ved vinduet. Alternativt kan der sættes en plade op, som kan fungere som en lille siddeplads, eller der kan placeres en bænk. Det vil udgøre et dejligt lille spot, hvor man kan sidde og kigge ud. Pynt med bløde, fine puder, og du har et skønt lille sted, hvor man kan sidde i ro og mag.

Hvis du savner en mere traditionel vindueskarm kan du enten selv lave en, eller få hjælp af en tømrer. Det kræver ikke meget, og en vindueskarm i denne form for vindue vil være enormt elegant. Den vil nemlig svæve, og lade lys komme ind både under og over sig. Du risikerer dermed ikke at lukke noget lys ude.

Der er altså masser af mulighed for at skabe en form for vindueskarm, selvom du bor i et hjem uden.

Valg af gardiner

Det kan være lidt af en jungle at finde ud af, hvilke gardiner du skal vælge til dit hjem. Der findes masser af forskellige tykkelser og materialer. Derudover kan det være, at du skal vælge forskellige slags gardiner, alt efter hvilket rum der er tale om.

Gardiner til soveværelset

Gardinerne i soveværelset skal gerne være tykke nok til, at lukke dagslys ude. Hvis du vil have et alternativ til de praktiske mørklægningsgardiner kan du vælge tykke gardiner af velour. De giver en tung fornemmelse, som passer godt til soveværelset og er meget mere pyntende. Velourgardinerne findes i mange forskellige farver, og du kan vælge præcis den, som du synes passer bedst ind i dit soveværelse.

Gardiner til stuen

Velourgardiner kan dog virke bombastiske i en stue. Her er det mere oplagt at vælge lyse, lette gardiner. De lukker ikke lyset ude, men kan afskærme for solen på de varme dage. Gardinerne i stuen kan siges at have et todelt formål – både at give mulighed for, at afskærme for sol og skabe ekstra privatliv men i lige så høj grad som pynt.

Ved at vælge lette gardiner bliver det muligt stadig at kunne se de ting, der står i vindueskarmen. Når gardinerne er trukket for som siluetter, som skaber en fin effekt i din stue.

Nemt at skabe nyt

En af fordele ved indretning af vindueskarmen er, at tingene her nemt kan skiftes ud. Hvis du har brug for fornyelse, eller har fået nye fine ting, som du synes skal i vindueskarmen, er det nemt at ændre på din opstilling.

Ved at sætte dine ting i vindueskarmen kan de få helt nyt liv, fordi de bliver udstillet på en helt ny måde.

På pinterest kan du finde masser af inspiration til indretning af vindueskarmen. Det samme kan du finde i boligmagasiner og butiksvinduer.