blå sofa

Indretning med blå sofa

En sofa giver anledning til meget mere end bare en behagelig siddeplads, man kan sidde eller slænge sig i. Det er nemlig også her at uforglemmelige samtaler, hyggelige arrangementer, et utal af filmaftener og middagslure finder sted. Alt det er med til at gøre sofaen til et af de vigtigste møbler i hjemmet. Det handler derfor heller ikke længere om bare at finde en behagelig sofa, men en sofa der giver rummet karakter. Samtidig skal sofaen gerne afspejle din personlighed og netop indbyde til alle de hyggelige stunder, som en sofa er et perfekt møbel for. Den blå sofa hitter, når der skal vælges sofa til hjemmet og det er bestemt ikke uden grund. Her guider vi dig til en super indretning med blå sofa.


Det har gjort at vi i dag tillægger sofaens farve en stor værdi. Især den blå farve er blevet en stor trend, når det kommer til valg af sofa farve. Det skyldes blandt andet at den blå farve er karakterskabende, men samtidig er alsidig og let kan kombineres med andre farver, stilarter og teksturer i rummet. Blå er en utroligt fleksibel farve og så er det en kølig farve. Den har en beroligende effekt og passer godt ind i de fleste hjem og kan fås i mange forskellige nuancer. Da blå sofaer fås efterhånden i alle slags stile, størrelser, materialer og farver. Derfor burde det være ret let at finde den perfekte blå sofa til dit hjem.

Der er dog nogle ting, som du bør overveje inden du køber din blå sofa. Både i forhold til valget af sofaen, størrelse, materialer osv, men også hvordan resten af indretningen farvemæssigt skal fungere med den blå sofa.

Helt overordnet om indretning med blå sofa

Sofaen er som regel et af de største møbler i stuen og det er derfor ofte en stor beslutning af vælge en sofa. Det er derfor en god idé at starte med blandt andet at analysere rummet, den skal stå i. Indretningen af rummet og din generelle stil, så du får valgt en sofa der harmonere, så godt som muligt.
Det er selvfølgelig også vigtigt at tænke på sofaens størrelse og udformning i forhold til pladsen og placeringen af sofaen i rummet. Husk også at tænker over de andre møbler i rummet og hvordan sofaen skal kunne indgå i en helhed med andet interiør.
Det kan være en svær beslutning men der er 5 ting du især bør overveje, når du vælger din sofa. Gør du det, så er du i hvert fald hjulpet rigtig godt på vej.

6 trin til den rigtige sofa:

1.     Placeringen
Det er en god idé at tænke på hvor i rummet sofaen skal placeres. Det gør det nemmere at vælge sofaens udformning. For eksempel om det skal være en L-form, U-form eller noget helt tredje.

2.    Størrelsen
Det er selvfølgelig vigtigt at have styr på hvor stor sofaen skal være. Det gælder både i forhold til at den ikke skal være for stor til rummet og samtidig skal den være stor nok til dit behov.

3.    Fasthed
Du skal også vælge hvor fast sofaen skal være. Det er en personlig præference, hor fast eller blød, man ønsker sofaen skal være. Det har stor betydning for siddekomforten og en middel fasthed er oftest foretrukket, men prøv dig frem, indtil du finder fastheden der er perfekt til dig og dit behov.

4.    Dybden
Siddedybden er dimensionen fra kanten af sædets forside til forsiden af rygpuden. Det er afgørende at du finder den rigtige dybde til din sofa, for at den er behagelig at sidde i. Det har også betydning i forhold til hvad du primært bruger din sofa til. Slænge foran tv’et eller som samtalesofa? Det har indflydelse på sofaens dybde.

5.    Farven
Vælg en stil og farve, der passer ind i din indretning. Gå desuden efter en farve der afspejler din personlighed, foruden hvilken stemning du gerne vil skabe i rummet. Her er det en god idé at tænke i farvepsykologi. Farven skal også gerne spille sammen med resten af indretningen, så sofaen harmonerer heri.

6.    Materialer
Find det rigtige materiale til din sofa, både så det får det udtryk du ønsker, men vælg også materialer ud fra din livssituation og budget. Nogle materialer er mere holdbare og slidstærke end andre.

Indretning med den blå sofa

Den blå sofa har forskellige udtryk alt efter hvilken farve blå sofa du vælger og udformningen. Den blå sofa er virkelig trendy i øjeblikket og det er absolut med god grund. Blå er en nærmest tidløs favorit og kan fås i et utal af nuancer og der findes efterhånden rigtig mange sofaer, der fås i smukke blå farver.  
En anden grund til at blå er blevet en populær sofa farve, kan måske også ses i den farvepsykologi, der knytter sig til den blå farve. Farvepsykologien har nemlig en stor indflydelse på et rum og hvordan man føler, når ma opholder sig i rummet.
Blå er en kølig farve der virker beroligende og skaber ro. Den giver en følelse af afslappethed, som i langt de fleste er det man gerne vil opnå, når man tænker på en sofa. Samtidig kan blå være med til at åbne op for kommunikation og skabe en behagelig og tilpas følelse. Du kan læse mere om farvepsykologi her.

Typer af blå sofaer

Der findes rigtig mange forskellige sofaer og mange af dem kan også fås i en blå farve. Derfor afhænger det meget af hvilken type sofa, du fortrækker og hvilket behov der er i forhold til en sofa, når du skal vælge den rigtige blå sofa. De mest almindelige typer valg af blå sofaer, er mørkeblå og lyseblå, men der findes mange derimellem. Hver blå farve er forskellig og skaber dermed også forskellig atmosfære i rummet. Her er et par forskellige eksempler på blå sofaer, der måske kan inspirere dig til hvilken sofa der skal stå hjemme hos dig.

1. Blå velour sofa

En af de mest populære valg når det kommer til valg af den farvede sofa og især den blå sofa, er den fine velour sofa. En velour sofa er svært at gå galt i byen med og den kan hurtigt give stuen en luksuriøs fornemmelse. Samtidig så er en velour sofa også med til at skabe et smukt visuelt udtryk i rummet og skaber opmærksomhed.
Se en flot sofa i blå velour her

2. Blå sofa med chaiselong

Der er mange fordele ved at vælge en sofa med chaiselong til hjemmet. Der kan fungere godt både til store og små rum. På grund af chaiselongdesignet kan det både give mulighed for en sofa med mange siddepladser. Samtidig en plads til at hvor man både kan sidde med udstrakte ben eller ligge helt ned og eventuelt tage en lur eller bare ligge og se en film.
Se et eksempel på en blå sofa med chaiselong her.

3. Kurvet blå sofa

Den rundere sofa kan virkelig give et rum en særlig karakter og kan samtidig være med til at blødgøre rummet. Det kan være en fordel, hvis der er mange hårde og firkantede linjer. Den anderledes form giver også et smukt og ekstravagant udtryk, da det ikke er den slags sofaer, man ser flest af.
Et bud kan være Per sofa i engelsk stil, som du kan finde her.

Farvekoordinering ved indretning med blå sofa

Blå skaber en rolig og afslappet tilstand, samtidig med at den udstråler friskhed og klarhed. Desuden leder de blå farver tankerne hen på både himmel og hav, alt efter nuance. Det bringer på sin vis et naturelement ind i stuen. Det kan både gøre rummet mere levende, elegant og indbydende og skabe forskellige associationer alt efter hvilken blå tone, du vælger. Det kan dog godt virke som lidt af en udfordring at indrette med en blå sofa. Især i forhold til at skulle koordinere den blå sofa med andre farver og elementer i rummet.

Der er dog rigtig mange måder at gøre det på og blå er en fleksibel farve, der er relativt nem at farvekoordinere. Du kan vælge at gå efter at indrette med et analogt farveskema. Altså bruge farver i indretningen der ligger tæt op af den blå farve. Vil du gerne gå efter at bruge den blå farve endnu mere i indretningen, udover den blå sofa, kan du bruge et monokromatisk farveskema. På den måde vil du få en fin harmoni mellem flere forskellige blå nuancer i indretningen.

Vil du gerne have at den blå sofa virkelig fanger blikket og er et midtpunkt i rummet, kan gå bruge mildere farver. På den måde får sofaen rigtig lov til at stå frem. Er du vild med farver? Og ikke bange for at inddrage flere typer farver sammen med den blå sofa, kan du også indrette med kontrastfarver. For eksempel orange og gule farver.
Du kan læse meget mere om farvesammensætninger her.

Indretning med blå sofa – Forskellige farver blå

Der findes utroligt mange nuancer og toner af blå. Du tænker måske hurtigt lyseblå og mørkeblå, men der findes også alt derimellem og udover. Det betyder også at farvekoordineringen skal tænkes ud fra hvilken type af blå sofa, du vælger til dit hjem. Det er nemlig forskellige farver, der går godt sammen med de forskellige typer af blå.

Lyseblå


Hvis du vælger en sofa der befinder sig i en lyseblå kategori, kan det være en god idé at indrette yderligere med farver som: hvid og beige, grå og marmor og jordfarver, der skaber en god og rolig harmoni i farverne. Du kan også kombinere den lyseblå farve med for eksempel mørkeblå, hvis du vil gå mere all-in på det blå eller en mørk lilla.

Mørkeblå

Vælger du derimod en blå farve i en anden ende af skalaen, en mørkeblå sofa, kan nogle helt andre farver være relevante at farvekoordinere med. Du kan med fordel indrette med flere nuancer af blå, som nedtoner sofaen der i mørkeblå, godt kan virke meget fremtrædende. Derudover er gode farver til den mørkeblå, farver som: guld, gule og orange nuancer, beige og fløde farver. Vil du have et andet farvespil til den mørkeblå, kan du også indrette med laksefarve, pudderrosa og brune jordfarver.

Turkis

Hvis du er lidt mere vovet, så er du måske ude i en sofa der befinder sig i en turkis kategori. Det kan umiddelbart lyde svære at skulle koordinere farver til en turkis sofa, end andre blå nuancer, men man kan meget mere med turkis, end man lige skulle tro. Den turkise farve går nemlig, som de andre typer blå også rigtig godt med jordfarver, beige, hvid og brune farver. Den er også rigtig god at bruge andre blå farver til for eksempel en flot navy blå. Den turkise farve kan nemt kombineres med både kølige og varme farver og du kan derfor også indrette med for eksempel orange, grønlige farver og rosa. Alt efter hvordan dine personlige præferencer ligger når det gælder farvesammensætning.

På pinterest kan du finde meget mere inspiration til indretning med en blå sofa. Du finder også en masse billeder af hvordan andre har valgt at indrette og farvekoordinere deres rum med den blå sofa. 

Vægfarver til stuen – indretning med blå sofa

Når vi er omkring kombinationen af farver til den blå sofa, er det også oplagt at se på valget af vægfarve. Der er nemlig visse vægfarver der går naturligt godt sammen med en blå sofa. Du kan vælge helt hvide eller beige vægge, som alt efter resten af indretningen kan give et meget klassisk meget rent udtryk i rummet. Det kan også give et mere strand/marine inspireret rum, hvis du ønsker det.

Farvet væg

Du kan også vælge at male én eller to vægge i en anden farve, hvor af de resterende er vide. Det giver også rummet noget karakter og kan spille godt sammen med den blå sofa. Du kan eventuelt vælge at farve en væg i en blå der spiller sammen med den blå sofa, som giver en afslappet og harmonerende følelse. Du kan også bruge nogle mørkere men stadigt neutrale farver, som en brun eller grå farve, som giver et moderne og elegant udtryk.

Kontrast væg

Vil du skabe noget mere kontrast til den blå farve, kan det gøres ved at vælge en vægfarve i grøn eller måske en flot brændt farve. Hvis du vil have lidt mere liv i din væg, kan du vælge at bruge for eksempel indfarvet spartel. Det giver noget flot spil på væggen og yderligere interesse til rummet. Indfarvet spartel findes også i rigtig mange farver, men alt det kan du læse meget mere om her.

Puder til indretning med blå sofa

Det klæder næsten enhver sofa med et par puder, hvad enten der er brug for det eller for æstetikken.
Det er som regel også det sidste touch, man giver, når først sofaen er på plads. Der findes et utalt af puder og her kan man også nemt lege lidt med farver, mønstre og størrelser. Igen kan du vælge at gå efter puder i forskellige blå farver eller du kan kombinere den blå sofa med andre farvede puder eller puder med smukke mønstre, der passer til din stil. Du kan for eksempel vælge nogle ensartede puder i en lidt større størrelse og kombinere det med nogle mindre puder, med et flot mønster. Det giver noget mere liv til sofaen og alt efter materiale, tilføjer det også lidt tekstur. Antallet af puder er selvfølgelig en smagssag, nogle vil sige jo flere des bedre, for andre er det lige omvendt. Som udgangspunkt er det dog en god idé at holde stilen i puderne ret minimalistisk og pas på ikke at drukne din flotte blå sofa i puder.

Vær opmærksom

Blå komplimenterer mange farver, så det let kan integreres i ethvert hjem. Det er dog en godt at huske på at den blå farve, i sig selv er kølig. Derfor skal du passe på med ikke yderligere kun at indrette med kølige elementer, da det kan give en meget kold fornemmelse i rummet.
Hvilken farve blå du skal gå efter afhænger meget af din personlige smag, eksisterende indretning og livssituation. Det kan nemlig være en god idé at vælge en sofa i en mørkere blå, hvis du har børn eller kæledyr. Den mørkeblå er nemlig mere taknemmelig i forhold til pletter og snavs, end en lysere blå.


Den blå sofa: Flot, Klassisk og Tidløs

I dag anses blå nærmest som en neutral farve. Selvom det er en kølig farve, kan du ikke gå galt med et flot farveskema, bestemt ikke i din stue. Med den blå sofa og evt. andre blå elementer i stuen, skabes der et rum til afslapning, hygge og behagelig stemning. Den blå sofa er et rigtig fedt indretningsvalg, det er efterhånden en klassiker. Den blå farve holder ved med tiden. Derfor skal du ikke bekymre dig om den ellers lidt anderledes farve til et møbel. Den blå farve er næsten altid at finde i den øverste ende af trend farvekortet. Hvis du alligevel skulle få lyst til at ændre lidt på farverne på sofaen undervejs, så er det nemt at tilføje eller ændre farverne på for eksempel puderne. På den måde får rummet hurtigt et nyt udtryk.

Hvis er ude og kigge på blå sofaer, så husk endelige at spørge om vejledning. Der er mange parametre, der spiller ind når du skal vælge din sofa og det kan være rart at få nogle gode råd undervejs. Du kan også finde mere inspiration til indretning blandt vores andre artikler.