Soveværelsets elementer

Vigtige elementer til dit soveværelse

Soveværelset bliver for mange anset, af alle rum i hjemmet, som det mest personlige. Soveværelset er det første rum du ser når du slår øjnene op og det sidste inden du lægger dig til at sove. Selvom soveværelset er et rum der sjældent bliver vist frem til gæster er indretningen stadig utroligt vigtig. Det er her mange lader op, reflekterer over dagen, læser bøger og slapper af. Hvis dit soveværelse skal leve op til det, er det vigtigt at indretningen passer dertil.
Det er en god idé at holde dit soveværelse enkelt og udenfor mange store møbler og nips. Det vil hjælpe til at skabe en behagelig atmosfære. Uanset om du ønsker, at dit soveværelse skal være let og roligt eller lyst og energisk, så er der nogle vigtige elementer, der bør indgå i ethvert soveværelse.

Sengen

Det kommer jo næppe bagpå nogen at sengen er det vigtigste element, når det kommer til soveværelset. Du skal som noget af det første beslutte dig for hvilken seng du ønsker at have i dit soveværelse. Sengen er nemlig med til at danne hele fundamentet for den videre indretning. – Hvilken type seng, du skal vælge, afhænger af dig. Det kan være en seng med eller uden gavl, høj eller lav, queen, kingsize eller en anden størrelse seng. Alfa omega for en god nattesøvn er selvfølgelig også madrassen der også findes i et hav af forskellige udgaver. Blød, hård, ergonomisk eller med memory foam. Vi bruger mange timer i sengen og det kan derfor være en god idé at få vejledning omkring sengen, inden du træffer det endelige valg.

Sengebordet

Er der et møbel der udover sengen, varetager en vigtig rolle i soveværelset, ja så er det sengebordet. Et sengebord er et must i soveværelset, ikke kun fordi det er pænt, men også fordi det er praktisk. Et lille bord ved siden af sengen giver mulighed for at placere de vigtigste ting, blot en håndsrækning fra sengen. Her kan du placere dit vækkeur, bogen, brillerne eller kaffekruset, så du ikke skal ud af sengen, for at få fat på -eller lægge tingene fra dig. Det kan være en fordel at vælge et sengebord med en skuffe. Her kan du opbevare de fleste ting, så bordet ikke kommer til at rode. Du kan finde et eksempel på et sengebord her.

Klædeskabet

De fleste har deres tøj i soveværelset og derfor er et klædeskab eller andet møbel, til opbevaring af tøj, et ”must have”. Foruden at være et sted til dit tøj, er klædeskabet også god til opbevaring af ting som: sengetøj, puder og dyner. Et stort soveværelse kan rumme et stort klædeskab, der giver gode muligheder for opbevaring. Snakker vi derimod om et mindre soveværelse, kan det være værd at overveje en rummelig kommode i stedet for. Der findes rigtig mange gode design løsninger til klædeskabet, så det er muligt at finde det helt rigtige til dit soveværelse. Skal du indrette et work in closet kan du finde inspiration til det her.

Spejlet

Hos de fleste er klædeskabet også en fast del af soveværelset. Det betyder også at et spejl er et praktisk element at indrette med på soveværelset. Med et figurspejl, hvor du kan se hele dit eget spejlbillede, gør det nemt kan klæde dig på og beslutte dagens outfit, uden at skulle ud af soveværelset. Spejlet reflekterer også lyset i rummet og får soveværelset til at virke større. Det er dog vigtigt at overveje placeringen af dit spejl, så det ikke bliver til gene når du skal sove. Et bud på et spejl til soveværelset kan du se her.

Gardiner

De rigtige gardiner i soveværelset kan hjælpe til en god nats søvn. Derfor er det også et vigtigt element at overveje når du indretter dit soveværelse. Gardiner kan både afskærme for lys udefra og være dekorative alt efter hvilken slags du vælger.  Lyse gardinet i let stof, giver et behageligt og enkelt udtryk, der samtidig også skærmer for omverdenen. De er dog ikke effektive, hvis du vil holde lyset ude, når du skal sove. Du kan vælge at kombinere det med et ekstra gardin der skærmer bedre for lyset eller indrette med mere tunge og mørke gardiner eller vælge at bruge mørklægningsgardiner.

Lyset

Soveværelset er højst sandsynligt det eneste rum hvor du tilbringer tid i, hvor det både et helt mørkt, helt lyst og et sted midt imellem. Derfor er lyset også et utrolig vigtigt element i soveværelset og kræver en del overvejelser, når du indretter. Belysningen i soveværelset skal gerne være blødt om morgenen, klart og lyst i løbet af dagen og dæmpet og varmt om aftenen. De fleste installerer både loftlys og natlamper, som du kan indstille til hver sit lys. Så du kan bruge dem til deres forskellige formål. Det kan være en rigtig god at indrette med lys-dæmpere. På den måde kan du indstille lyset til det helt rigtige brug og stemning.

Bænken

Et element til soveværelset der ikke er en nødvendighed, men som stadig kan være et vigtigt element i soveværelset er en bænk. En bænk i soveværelset kan være et match made in heaven. Den tager ikke særligt meget plads og kan nemt placeret enten forenden af sengen, under vinduet eller i et hjørne. De findes også i både større og mindre størrelser. Det er en perfekt måde at tilføje lidt ekstra til indretningen af soveværelset, samtidig med at den udgøre flere funktioner. Det kan være et godt sted at have et tæppe liggende, lægge tøjet når du tager det af om aften eller lægge morgendagens tøj på, så det bliver holdt væk fra sengen og gulvet. Det giver også en plads til at iføre sig sko og pladsen under bænken giver ekstra mulighed for opbevaring. Her kan du se et udvalg af bænke til soveværelset.

Et soveværelse skal være et rum der giver mulighed for en personlig getaway. Sørg derfor gerne for at bruge din yndlingsfarve, sengebetræk og andet tilbehør der betyder noget for dig.
Det er også en god idé at holde tv, computer og andre elektroniske eller forstyrrende elementer ude at rummet. Det giver en bedre søvn og samtidig giver det et rum, der udelukkende er dedikeret til fordybelse, søvn og romantik.