Tiny House Indretning

Tiny House indretning

Tiny houses er blevet populære i de seneste par år, især efter minimalismen har fået tiltag i indretningsverdenen. Tiny house indretning er virkelig en udfordring at give sig i kast med. Især da tiny houses er lige det, små huse, hvor der ikke er plads til meget, og hvor alting har en betydning og et formål. Dermed kan du bruge dit tiny house som en måde at forsimple dit liv på.

Der er nogen, der ser materialisme som en form for terapi, især nu til dags. Dog ved at indskrænke dine ejendele kan det måske hjælpe med at gøre din hverdag mere simpel og lige til.

Det betyder dog også at du med din tiny house indretning skal lave en masse overvejelser i forhold til de ejendele du vil beholde. Det kan godt være svært.

Her kan du for eksempel finde hjælp til at sortere dine ejendele hos Marie Kondo, der er stifteren af KonMarimetoden eller Margareta Magnusson der har skrevet bogen om Swedish Death Cleaning.

Flere etager

Med tiny house indretning er det specielt en god idé at udnytte højden i dit hus. Det kan blandt andet være at du bygger en hems, hvor du for eksempel kan have dit soveværelse. Det giver både en naturlig opdeling af rummet, selvom hele husplanen er i et, men det giver også nogle muligheder i forhold til opbevaring.

Under trappen

Vælger du at lave en trappe op til din hems i stedet for en stige, kan det give dig nogle unikke opbevaringsmuligheder. Du kan for eksempel bygge din trappe som en reol eller skab, hvor du kan opbevare ting.

Du kan også installere dit køkken, måske også badeværelse under hemsen, alt efter hvor meget plads der er. Her kan du så bruge trappen til opbevaring af køkkenredskaber eller lignende.

Hylder

Hemsen i den ene ende af dit tiny house skal ikke stoppe dig fra at bruge resten af den øvre del af dit hjem til opbevaring.

Du kan for eksempel lave hylder hele vejen rundt. Du kan for eksempel lave en svalegang deroppe for at kunne komme til dem. Du kan også anskaffe dig en stige, der kan trækkes rundt, alt efter hvor du skal til. Den kommer heller ikke til at fylde meget i din tiny house indretning.

Brug begge ender – udnyt højden

Hvis du vælger at have en hems i den ene ende af dit tiny house, kan det måske også være en mulighed at have en i den anden ende.

Her er det selvfølgelig oplagt, som tidligere nævnt, at bruge den ene som soveværelse. Den anden hems kan du eventuelt bruge som tv stue eller hyggekrog, alt efter hvilke behov du har.

Multifunktionalitet

Når pladsen er indskrænket er det vigtigt at du ikke spilder den på unødvendige møbler. Det er derfor en god idé at udnytte pladsen og anskaffe dig møbler der har mere end én funktion.

Som tidligere nævnt kan du for eksempel udnytte pladsen under en trappe til at opbevare ting. Det kan virkelig åbne op for pladsen i resten af dit tiny house.

Udnyt det udendørs

Det er selvfølgelig også en rigtig god idé at udnytte det du har lige uden for døren. Her kan du for eksempel have en terrasse. Hvis du har en persienne installeret, kan du selv bestemme om terrassen skal være overdækket eller ej.

Du kan også opstille et udendørskøkken, så du måske ikke skal bruge så meget af pladsen indenfor. Det kan i det mindste indskrænke køkkenpladsen indenfor en smule.

Vigtigst af alt kan du indrette en super hyggelig krog på terrassen til at sidde og nyde dagen.

Her finder du en masse inspiration til indretning af din terrasse.

Du kan også bruge din terrasse til at dyrke planter. Både til pynt, men også urtehave. Du kan eventuelt have dine planter i potter eller plantekasser på terrassen for at gøre dem mere bevægelige. Så kan de også stilles indendørs om vinteren.

Smarte møbler

Det kan være en god idé at finde smarte møbler med flere funktioner til din tiny house indretning. Især da det kan hjælpe med at udnytte pladsen i dit tiny house fuldt ud.

Det kan for eksempel være et spisebord, der foldes op mod væggen lidt i stil som dette bord. Det kan også være en håndvask der er gemt væk i et skab, der kan åbnes og hives ud. I det hele taget er det smart at kunne gemme diverse møbler væk, når de ikke er i brug.

Der er ekstremt mange muligheder, især hvis du tænker kreativt. Du kan selv finde på en masse løsninger til at indrette dit tiny house smartest muligt.

Pinterest kan du finde et væld af ideer til din tiny house indretning.

Gør det simpelt

Hvis du vælger at flytte ind i et tiny house, indskrænker det helt klart ikke bare den plads du har, men også de ejendele du kan bringe med dig. Det kan dog på mange måder også forsimple dit liv.

Dog kan det være svært at tage springet og skille sig af med af med ting som du nok på en eller anden måde har fået et forhold til.

Her kan du for eksempel få hjælp til at rydde op i dine ejendele. Som tidligere nævnt kan du tage udgangspunkt i KonMari eller Swedish Death Cleaning. Der kan selvfølgelig også være andre metoder, eller du kan lave din helt egen, men disse er et godt sted at få inspiration fra.

Du skal selvfølgelig ikke tænke, at fordi du ikke har så meget plads mere er det helt umuligt at indrette efter din egen stil.

Du behøver ikke være super minimalist for at bo i et tiny house. Du skal bare overveje din indretning lidt mere, end hvis du ”bare” indretter et hus, og det kan godt være svært.

Det kan derfor være en god idé at finde inspiration på Pinterest til at organisere dine ejendele.

DIY

Din tiny house indretning er helt unik til dig og dine behov. Derfor er det ikke sikkert at der findes de møbler som du ser dig selv have i din bolig. Her kan det være, at du skal finde din kreative side frem og fremstille dine egne møbler. Både så de kan passe perfekt ind i dit tiny house, men også til din stil og den vision du har af dit hus.

Du kan for eksempel give dig i kast med upcycling, her kan du finde materialer, måske nogle du allerede har eller i genbrug og så lave helt nye møbler ud af dem.

Igen kan du finde en masse inspiration på Pinterest. Både til hvordan du genopliver møbler, men også hvordan du bruger materialerne til noget helt andet, hvilket kan medføre et fulkommen unikt hjem.

Til slut

Når du begiver dig ud på det eventyr, der er tiny house indretning er der nogle ting, der er vigtige at tage højde for. Blandt andet i forhold til, at du nu ikke har så meget plads som du måske tidligere har haft. Derfor er det også vigtigt at du overvejer din tiny house indretning meget nøje. Det kan nemlig nemt ende med at det ikke er så smart og befriende som du originalt havde i sinde.

Før du starter med din tiny house indretning, er det derfor en god idé at du ligger en plan. Med et tiny house kan det også være smart at gå ned i de små detaljer. Med større huse kan de små detaljer ofte gemmes til sidst, men da du ikke har så meget plads i dit tiny house, og det er en god idé at indrette med multifunktionalitet for øje kan det hjælpe, hvis du planlægger i dybden fra starten af.

Det kan i starten være en smule stressende at indrette dit tiny house, da der er en masse ting der skal tages op til overvejelse, men i sidste ende kan det at flytte i et tiny house være en af de beslutninger som du ender med at være mest glad for.