Vægdekoration

Vægdekoration: inspiration til din tomme væg

Vægdekoration er et nøgleelement, når det kommer til indretning. Vi ved alle sammen hvor koldt, kedeligt og steril et rum kan virke, hvis væggene står helt tomme og derfor er netop vægindretning nøglen til at få din bolig til at føles som et hjem. Det kan dog være en stor udfordring at stå med en tom væg, men de er samtidig fyldt med muligheder. Så står du med en tom væg i dit hjem, der trænger til dekoration? Så læs med her og få inspiration til hvordan du kan indrette med forskellige vægdekorationer.

Kunst-væg

En måde du nemt og hurtigt kan dekorere din væg på er ved at hænge din yndlings kunst op. Det kan være et værk af en berømt kunstner eller det kan være din egen kreation. Hvert stykke kunst har sit eget udtryk og er en måde at give din væg og rummet en bestemt karakter og som også siger meget om dig som person. Kunst kan være alt fra malerier til kunstneriske figurer – der begge kan have både en 2D og 3D effekt. Du kan vælge et stort kunstværk der udfylder hele væggen eller du kan gå efter en sammensætning af mindre kunstværker. Uanset hvad er du sikker på at dine vægge vinder interesse og skaber en kreativ atmosfære, hvis du vælger at indrette med kunst på dine vægge.

Billed-væg

En af de meget populære vægdekorationer til en tom væg er en billedvæg. Der er ikke meget der kan tilføje personlighed i indretningen som en billedvæg med billeder fra dit eget liv.  Det er helt op til dig hvordan du ønsker at arrangere dine billeder på væggen og der er et utal af muligheder. Du kan vælge at gå efter en iøjnefaldende væg med billeder i forskellige størrelser, måske i nogle markante rammer. Du kan også gå den modsatte vej og enten lave en indrammet collage eller hænger lige store billeder side om side på en linje. At dekorere din væg med billeder er en fantastisk måde at fortælle historier på. Foruden at huske gode minder. – og så kan det gøres ganske billigt.

Spejl-væg

Du kan også lave din tomme væg om til en spejlvæg. Spejle reflekterer lys og kan derfor være med til at give en følelse af et større og lysere rum. Spejle kan dog meget mere end bare dét. Spejle i sig selv kan også være en interessant vægdekoration at bruge til indretningen og du kan dekorere med dem som du ønsker. Du kan sætte et enkelt stort spejl op for at skabe en dramatisk effekt eller reflektere et andet spot i rummet. Du kan også hænge en klynge af små spejle op på væggen og lave et kunststykke du af det.
Læs mere om indretning med spejle her.

Tapet-væg

Tapet til din vægdekoration kan skabe en fantastisk wauw-effekt og er derfor værd at overveje til din blanke væg. Det kan være lidt af en bedrift at opsætte tapet. Derfor er der mange der går udenom det, når der skal indrettes vægge. Det kan dog være alt besværet værd, hvis du finder det helt rigtige tapet. Der er heldigvis også mulighed for at tilkalde en professionel, hvis der er behov for det. Du kan bruge tapet til at skabe liv og karakter i rummet og der er ingen grænser for udseende på tapet du kan få fat i.

Tavle-væg

En sjov måde at udnytte din tomme væg på kan være ved at dekorere den med en tavle. Du kan vælge at montere en tavle på væggen eller male tavle maling direkte på væggen. Det kan være en perfekte måde at transformere rummet på, uden at det kræver den store indsats. En tavlevæg kan både nyttig, da du kan bruge den til at skrive søde hilsner, vigtige noter eller andet du står og skal huske. Den kan også være til stor glæde og underholdning for både børn og voksne. Det er et frit lærred der indbyder til kreativitet og er en sjov måde at lave egne midlertidige kunstværker på.

Kort-væg

Rejser du meget, har du en særlig tilknytning til et sted i verden eller hvor der hvor du bor, så kan det være oplagt at vælge et kort til din tomme væg. Det kan være et verdenskort, landkort eller bykort, der pryder din væg og fortæller noget om dig. De forskellige kort kan bestilles på nettet og findes i mange forskellige farver, så der er noget for enhver. Du kan vælge den indrammede version eller at få kortet direkte på din væg. Du kan gøre din kortvæg ekstra personlig ved for eksempel at tilføje mærker på de steder du har besøgt i verden på verdenskortet eller tilføje personlige billeder rundt omkring kortet.

Sten-væg

At bruge sten til din vægdekoration, kan være det helt rigtige at indrette din væg med, hvis du vil tilføje et naturligt eller rustik element til dit rum. Du kan vælge at dekorere hele væggen med sten eller nøjes med at beklæde et udsnit af den. Det afhænger af hvor dominerende du ønsker at væggen skal være. Det kan lyde som et omfattende stykke arbejde, men der er heldigvis mange muligheder for at få en stenvæg eller et ’look a like’, der ikke kræver for meget. Det er vigtigt at du overvejer hvilken sten du ønsker at dekorere med. Stenen er nemlig alfa omega i forhold til den atmosfære og det udtryk du gerne vil have i dit hjem.

Træ-væg

En væg af træ i hjemmet kan skabe en hyggelig og varm atmosfære. De kan samtidig være med til at give rummet dybde og tekstur, foruden et naturligt udtryk. Vægdekorationer af træ, skal overvejes nøje. Ligesom med valget af sten er valget af træ også altafgørende for det endelig resultat og udseende i rummet. Er du ude efter sommerhusstemning, chic-antique feeling eller noget mere minimalistisk og moderne? Der er heldigvis mange muligheder. Træ er et fantastisk materiale og du kan bruge det som vægdekoration på mange forskellige måder.

Der er i det hele taget ingen grænser for vægdekoration i dit hjem. Det er dog vigtigt at du overvejer, hvilken effekt du gerne vil have væggene giver rummet, inden du beslutter dig. Det er ikke meningen at fylde alle tomme vægge ud i dit hjem. Det handler derimod sørge for at fylde de helt rigtige vægge ud med den helt rigtige dekoration, for en komplet indretning.