Et vitrineskab til både mænd og kvinder

Hvad er et vitrineskab, og vil sådan et skab passe ind i dit hjem?

Her får du en beskrivelse af, hvad et vitrineskab er, hvor det kan stå i hjemmet, og hvilke ting du kan have i det.

Vitrineskab – et skab med glas

Et vitrineskab er et skab med gennemsigtige glasruder eller glaslåger.

Omkring 1800-tallet fik vitrineskabet en opblomstring, hvor det blev brugt i hjemmet til særligt flotte porcelænsting eller kaffestel. Vitrineskabet blev også brugt på museer til betydningsfulde bøger og genstande.

Selve ordet vitrine betyder glasrude og stammer fra Frankrig.

Normalt ses vitrineskabe som et træmøbel/træskelet med små integrerede glasruder i. Inden i skabet er der hylder, der åbnes ved hjælp af 2 store skabslåger.

I dag findes der mange forskellige modeller og designs af vitrineskabe. Nogle er brede, andre lave med skuffer, mens nogle har glasruder hele vejen rundt om skabet.

Det er også blevet populært at købe brugte skabe, male dem og beklæde hylderne med hyldepapir.

Passer et vitrineskab ind i mit hjem?

Det der er så unikt og fantastisk ved et vitrineskab, er at det kan ”modelleres” ind i den stil du har i dit hjem.

Uanset om du er en maskulin mand med stort M eller en feminin kvinde med stor F, så kan skabet designes derefter.

Vitrine til manden

Skabet eller rammen omkring glaslågerne skal være sort og enten fremstillet i jern/metal eller træ (denomo).

Det skal altså være rustikt og med ensfarvede hylder. Det kan for eksempel stå i stuen, hvor der nu er en god grund til at vise alle de ting frem, som du er stolt af. Det kan være pokaler, modelbiler, filmsamlinger, autografer eller måske lidt blærerøvsteknik.

Du kan også bruge skabet til barudstyr med alkohol, glas og andet lækkert gejl.

Vitrine til kvinden

De fleste kvinder har en klar idé om, hvordan de kan bruge skabet – men måske har du ikke lige tænkt på de følgende 3 kreationer.

  1. Brug vitrinen, som dit eget personlige skoskab. Forestil dig hvor flot det vil se ud med alle dine flotte stilletter og højhælede på hylderne. Put spotlys i skabet, så du rigtig kan se udstillingen, når det er mørkt – eller hvad med en lyskæde? Skabet kan fx stå i gangen, soveværelset eller på dit egoistkontor derhjemme. Føl dig endelig lidt som Carrie Bradshaw fra Sex and the City serien, når du indretter.
  2. Alle tiders skab til det store badeværelse, hvor det skal bruges til gæstehåndklæder, cremer, sæber, små skåle med nips (link til nips artiklen), smykker, make-up, en smart lille bluetooth højtaler med favoritmusik og lidt grønt i et par blomsterpotter.
  3. Beklæd bagvæggen af vitrineskabet med en billedcollage af dig og dine kære relationer. Sæt minder på hylderne, som i sammen har købt, lavet eller oplevet. Det kan være i har været på en hvalsafari og købt en lille hvalhale i fedtsten, som vil pynte perfekt på hylden. Det handler om, at du skal blive glad, når du kigger på skabet og få en masse positive tanker og følelser. Det perfekte sted at stille vitrineskabet vil være i stuen, eller i det rum, hvor du lige synes, det passer bedst ind.

Som du kan læse, så kan et vitrineskab fås i mange forskellige størrelser og farver. Det kan tillige passe ind i de fleste hjem, dekoreres og anvendes til adskillige formål.

Du kan se vores udvalg af vitrineskabe her, og har du brug for inspiration, så tag gerne kontakt til os.